Hicken inledde med förlust

Hangölaget FC HIK inledde sin sejour i herrfotbollens division 4 med en bortaförlust. EPS reservlag vann med 2–1 (2–0) i Esbo på torsdagskvällen.

Hicken spelade nu sin första match i division 4 efter att i fjol ha degraderats från trean. Laget inleder säsongen med tre bortamatcher och den första gick av stapeln i Esbo mot EPS reservlag.

Hemmalaget gjorde två mål i den första halvleken och ledde också med 2–0 i paus.

– De gjorde sina två mål, men efter det tycker jag att vi var det bättre laget, säger Hickens lagledare Johan Sommardahl.

Hicken pressade på för att komma in i matchen och blev även belönade med en fullträff i den 71:a minuten. Patrik Lahti slog in reduceringen på straff, domslutet hade inte väckt några protester.

Hicken kom ändå inte närmare och förlorade med 2–1. Serien fortsätter i Alberga på tisdag med en match mot PEF.

– EPS var ett ungt lag och vi pressade ofta bra och vann bollen. Men det räckte ändå inte till seger den här gången, säger Johan Sommardahl.

FC HIK: Kasper Lind; Chuchat Patchanon (50. Tomas Bergholm), Tom Enberg, Hannu Karvinen, Johnny Sandberg (65. Roy Åkerlund); Henrik Himmelroos, Alysson Soares, Marko Lahti, Alexi Puno (78. Ibrahim Nazari); Alexander Österlund, Patrik Lahti (80. Mohammed Golami)