Målkalas. Janne Korpimäki var på ypperligt spelhumör hemma mot Pötsi och gjorde elva mål. Foto. Kenth Österberg.

Hicken tog andra raka segern

Efter att ha förlorat 23 matcher i följd har HC HIK nu tagit två raka segrar. På torsdagskvällen föll HK Pötsi med 33–25 i FM-ligans nivåmätning i Hangö.

Jesper Sundström

Publicerad:
22.3.2018 21.29

Uppdaterad:
22.3.2018 21.29

lHC HIK spelade säsongens sista hemmamatch på torsdagskvällen. För motståndet stod HK Pötsi, ett lag Hicken förlorade mot för en tid sedan i den pågående nivåmätningen. I söndags tog Hicken sin första seger på nästan ett år och laget var förstås suget på att bygga vidare på det fina resultatet.

Janne Korpimäki gjorde kvällens första mål efter 22 sekunder och efter det tappade Hicken aldrig ledningen. I stället byggde laget vidare på försprånget även om Pötsi inledningsvis hängde med på resultattavlan. Men då laget endast hade åtta utespelare till förfogande var det bara en tidsfråga innan konditionen skulle tryta.
Hicken stod för en stabil insats i anfallsväg men det hjälpte att Korpimäki var på ypperligt spelhumör. När matchen var dryga tio minuter gammal ledde Hicken med 7–3 och Korpimäki hade gjort fem av målen. Hans målskörd var dock inte nära på klar.

I paus ledde Hicken med 19–13 och Korpimäki hade gjort elva av målen, fem av dem kom på straff. Samtidigt var 19 gjorda mål i första halvleken rekord för Hicken den här säsongen. Tidigare under säsongen har laget tre gånger gjort tolv mål i första halvleken, en gång 13 och en gång 14. Med andra ord var torsdagens målmängd på 30 minuter en klar förbättring jämfört med tidigare duster.

– Jag var överraskad av att jag orkade springa så mycket i första halvleken. Samtidigt kändes det som att vi ledde med mera i paus än vad vi gjorde, så mycket sprang vi, säger Korpimäki.

Ny seger

Hicken spelar följande match redan på fredag kväll när Atlas FinEst väntar på bortaplan. Med tanke på det var det välkommet att Pötsi slogs utan större problem.

Däremot slappnade Hicken kanske av för mycket för trots en ledning på tio mål knappade Pötsi in och plötsligt låg laget endast under med fyra bollar. Vid det tillfället gick Hicken dryga tolv minuter utan att göra mål. Men efter det vaknade Hicken och till slut vann laget med 33–25.

Korpimäki var lagets bästa målskytt med elva fullträffar.

– Vi borde ha avgjort matchen tidigare än vad vi gjorde och det var onödigt att släppa Pötsi så nära som vi gjorde vi ett tillfälle, säger han.

Två matcher kvar

I och med segern klättrade laget upp till fyra poäng inför fredagskvällens bortamatch mot Atlas FinEst. Efter det skall Hicken ännu möta PIF i Pargas och sedan är säsongen över.

– Inför dagens match märktes det på ett bra sätt att vi hade tagit säsongens första seger i söndags. Det har varit tungt att förlora så många matcher som vi gjorde och nu vill vi vinna de två som är kvar av säsongen. Med tanke på grundserien skulle det vara viktigt, säger Janne Korpimäki. 

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.