Ingen vidare start. Hicken och Lauri Tolonen (t.h.) förlorade kvalseriens första match. Arkivfoto. Thomas Sundström

Hicken förlorade - "Vi var för nonchalanta"

Det blev en förlust för Hangölaget HC HIK när FM-ligakvalet i handboll körde i gång på torsdagskvällen. HK Pötsi vann med 23–22 (11–10).

Jesper Sundström

Publicerad:
8.3.2018 20.48

Uppdaterad:
8.3.2018 20.48

Matchuret visade 56.58 när Linus Sandblom gjorde mål på en straff och Hicken hade kvitterat till 22–22. Men trots det kunde inte laget ta en bortaseger. Det var den gamla division 1-bekantingen HK Pötsi som drog det längre strået. Klaus Sarin gjorde 23.22 efter 57.34 och Pötsi vann till slut med samma siffror. En bitter förlust för Hicken som verkligen hade bud på mera. I matchens sista sekund fick Sandblom på nytt skjuta en straff.

Men det blev inte mål.

– Det borde inte ha sett ut på det här viset. Vi var nonchalanta och började jobba för sent. Jag talade mycket förrän matchen om att vi inte skulle underskatta någon och jag vet heller inte om vi gjorde det. Men det såg ut så, säger Hickens tränare Petter Forsström.

Samtidigt säger han att han som tränare har ett ansvar.

– Förstås ligger det i slutändan på mig att tända laget på rätt sätt. Vi fick spela utan Fredrik Karlsson och John Winberg i dag, vilket ledde till förändringar i försvaret. Men det här var ändå en match vi borde ha haft möjlighet att vinna.

Små marginaler

Hicken gjorde kvällens första mål och efter tio minuter ledde laget med 5–3. Pötsi lyckades trots det både kvittera och ta ledningen. I paus ledde laget med 11–10 och i början av andra halvleken fortsatte Pötsi att hålla Hicken på avstånd.
Gästerna var aldrig helt ute ur leken, men som tidigare nämnt fick Hicken ändå inkassera en förlust.

– Jag tänker inte skylla på domarna för att vi förlorade, men de hade minst en lika dålig dag som vi. Jag vet inte om det berodde på att ett division 1-lag var på planen, men enligt mig var det många konstiga beslut, säger Forsström.

Ny match

Också Hickens ligakollega Pargas IF samt division 1-gänget Atlas FinEst spelar i kvalserien. Alla lag var i elden på torsdagen och i den andra matchen tog PIF en klar seger. Siffrorna skrevs till 39–25. Hicken möter Atlas i följande match och den skall Hangölaget ha alla chanser att vinna. Forsström säger att det i slutändan kommer att handla om Hickens egen insats.

– Det var onödigt av oss att gå med i Pötsis tempo, i fortsättningen måste vi helt enkelt trycka på annorlunda. Jag vet ingenting om Atlas, men i deras trupp finns några spelare med ligaerfarenhet.

Matchen spelas i Hangö på tisdag kväll.

HC HIK: Robert Bäckman 6, Oliver Nordlund 4, Linus Sandblom 4, Mathias Sandblom 3, Axel Holmberg 2, Lauri Tolonen 2, Tommy Gustafsson 1

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.