Effektiv. Oliver Nordlund var målfarlig mot Dicken. Arkivfoto. Lina Enlund

Hicken förlorade klart mot Dicken

Hickens sejour i herrhandbollens FM-liga har varit tung. På lördagen kom den 17:e raka förlusten när Dicken vann med 32–20 (15–9) i Helsingfors.

Jesper Sundström

Publicerad:
10.2.2018 18.52

Uppdaterad:
10.2.2018 18.52

Dicken gick snabbt upp i 3–0 mot Hicken men gästerna reducerade till 4–3 i den sjunde minuten. Närmare än så kom laget ändå inte för Dicken rymde till 7–3.

– Vi bommade några straffar och brände ett par frilägen. När Dicken ledde med fyra mål kunde resultatet lika bra har varit ännu jämnare, säger Hickens tränare Petter Forsström.

Med fem minuter kvar av den första halvleken ledde Dicken med sex bollar och i paus var ställningen 15–9. Andra halvleken började inte med särskilt många mål. Då lagen hade spelat i 34 minuter hade det endast gjorts två mål. Båda två hade visserligen signerats av Hicken vilket betydde att Dicken ledde med 15–11. Efter det tog Dicken över händelserna och i den 44.e minuten såg Robin Granlund till att hemmalaget ledde med 22–14. Ett par minuter senare ledde Dicken med tio mål och Hicken förlorade till slut med 32–20.

– Spjälkar man upp matchen i tio minuters perioder så är det glädjande att vi aldrig förlorar dem med särskilt mycket. Det betyder ju att det inte handlar om ett stort ras för vår del, säger Forsström.

Dickens bästa målskytt var Max Granlund med sju fullträffar, däremot var det säkert glädjande för Dicken att lagets mål fördelades på tolv spelare. Matchens målfarligaste spelare höll däremot till i Hickens läger. Det handlade om Oliver Nordlund som gjorde åtta mål.

– Oliver spelade bra i dag och det var bättre än i den senaste matchen mot PIF, men då påverkade kanske pressen honom. Jag är också nöjd med Linus Sandbloms insats som helhet, men också hans samarbete med Lauri Tolonen, säger Petter Forsström.

HC HIK: Oliver Nordlund 8, Lauri Tolonen 3, Fredrik Karlsson 3, Axel Holmberg 2, Robert Bäckman 1, Linus Sandblom 1, Tomi Puputti 1, Tommy Gustafsson 1

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.