Hicken föll. Oliver Nordlund Hicken hängde med i en halvlek mot Dicken. Foto. Kent Österberg.

Hicken orkade i en halvlek

HC HIK förlorade söndagens hemmamatch i herrhandbollens FM-liga. Dicken vann med 29–16 (11–8), men i paus låg Hickan under med endast tre mål.

Jesper Sundström

Publicerad:
19.11.2017 21.04

Uppdaterad:
19.11.2017 21.04

Hicken gjorde en bra första halvtimme i hemmahallen. Dicken tilläts aldrig att rymma på allvar och Hickan låg hela tiden strax bakom. Men i kapp kom de blågula aldrig och i paus ledde även gästerna med 11–8.

– Den första halvleken är bra av oss, men efter paus faller vi på fysiken. Vi är helt enkelt för små jämfört med Dicken och jag kan inte säga att de skulle ha ändrat på någonting inför den andra halvleken, säger HIK-tränaren Petter Forsström.

Gästerna ryckte tidigt i den andra halvleken. Då lagen hade spelat dryga 43 minuter var ställningen 20–13 och en stund senare ledde Dicken med 24–14. Till slut blev också segermarginalen ganska stor, Dicken vann med 29–16.

– Vi saknade bland annat Mathias Sandblom och Tomi Puputti i dag, dessutom har Fredrik Karlsson haft influensa och det gäller även några andra, säger Forsström.

Små steg framåt

För Hicken förlängdes förlustsviten med ytterligare en match. Men samtidigt går laget hela tiden framåt på den nya och högre FM-liganivån. Spelmässigt har laget blivit bättre men förstås finns det ännu mycket att jobba på. Redan en sådan sak som att orka spela bra i en hel match till exempel.

– Det är någonting vi har haft problem med också tidigare. Jag kan ändå inte påstå att det skulle handla om vilja, killarna vill nog ge allt. Sådana här saker är förstås ändå alltid individuella men det faller vi nog inte på, säger Forsström.

Mot Dicken fick också Oskar Rejström och Roy Lindqvist prova på ligaspel. Forsström säger att han i slutet av matchen valde att plocka in en del yngre spelare.

– Det var kanske inte rättvist mot dem men samtidigt ger det nyttig erfarenhet. Och de måste ju lära sig att spela på den här nivån.

Hicken spelar följande match på lördag. Då väntar Sjundeå IF på bortaplan.

HC HIK: Oliver Nordlund, 4, Romeo Nyberg 3, Jonathan Manner 3, Fredrik Karlsson 2, John Winberg 1, Linus Sandblom 1, Oskar Rejström 1, Robert Bäckman 1

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.