Ny förlust. Janne Korpmiäki gjorde nio mål, men det hjälpte inte Hicken till seger.

Hicken förlorade borta mot ÅIFK

HC HIK väntar fortfarande på sin första seger i herrhandbollens FM-liga. På lördagseftermiddagen vann Åbo IFK med (32–24) på hemmaplan.

Jesper Sundström

Publicerad:
7.10.2017 16.20

Uppdaterad:
7.10.2017 16.20

Efter fyra spelade omgångar har Hicken ännu inte öppnat poängkontot. Bortamatchen mot ÅIFK började okej, men mot slutet av den första halvleken rymde Åbolaget. ÅIFK utnyttjade Hickens utvisningar och 11–10 blev halvtidsresultatet 16–12.

– Det fanns en del positivt med dagens match, men också mycket att förbättra. Vi hade säkert 20 tekniska fel som uppstod tack vare individuellt sjabbel, säger HIK-tränaren Petter Forsström.

Janne Korpimäki var på spelhumör mot ÅIFK, men även om han gjorde nio mål räckte det inte till.

– Janne spelade bra i dag, men det gjorde också Linus Sandblom och Johan Stålhbrg. Men det räcker inte att tre spelare lyckas, flera av killarna måste göra bra matcher om vi vill vinna, säger Forsström.

Jakten fortsätter

ÅIFK vann till slut med 32–24 och Hicken lämnade Åbo tomhänt. Nästa fredag väntar Helsingfors IFK på bortaplan, Forsström säger att Hicken fortsätter att jobba hårt.

– Just nu är jag ganska förbannad. Men det var bra att vi igen lyckades spela till kanterna och vi klarar oss bra även då vi har en man utvisad. Däremot utnyttjade vi inte alls ÅIFK:s utvisningar.

HC HIK: Janne Korpimäki 9, Mathias Sandblom 5, Oliver Nordlund 4, Linus Sandblom 3, Fredrik Karlsson 2 och Tomi Puputti 1

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.