Seger. Alysson Soares spelade fram till ett mål. Foto. Jesper Sundström

Hicken höll undan och vann

FC HIK spelade höstomgångens första match i herrfotbollens division 4 på osdagskvällen. Hicken slog EPS med 2–1 (1–1).

Jesper Sundström

Publicerad:
26.7.2017 21.14

Uppdaterad:
26.7.2017 21.14

Serien startar nu om med tre raka hemmamatcher för Hicken och på onsdagen var det dags för den första. Hemmalget fick ändå inte någon vidare start då EPS gick upp i 1–0 efter dryga 27 minuter.

Hickens målvakt Kasper Lind räddade ett skott, men bollen gick rakt till en motståndaranfallare som slog in läderkulan i ett tomt mål. Men Hicken hämtade sig och kvitterade fem minuter senare.

En hörna letade sig fram till Hannu Karvinen och han slog bollen i mål. Lagen gick till pausvila i samma resultat. Hicken fick nu spela matchen utan att göra ett enda byte, medan EPS gjorde fyra.

Därför kan man kanske också tycka att det var konstigt då gästerna inte på något som helst sätt klarade av utnyttja sina fräscha ben. I stället var det hemmalaget som kontrollerade händelserna och pressade på för ett mål.

Men allt som oftast rann chanserna ut i sanden på grund av dåliga, långsamma eller felaktiga beslut.

– Vi gör det onödigt spännande. Visst, EPS skapar inte mycket men man vet aldrig vad som kan hända. Det är alltid lika onödigt att släppa in ett mål då man dominerar matchbilden, säger Hickens spelande tränare Tom Enberg.

Till slut kunde ändå lagkaptenen Marko Lahti göra 2–1 efter att Alysson Soares hade serverat honom tomt mål. Det återstod då dryga tio minuter att spela.

På tilläggstiden var sedan Kasper Lind tvungen att hålla Hicken kvar i matchen, men han klarade av att räddade skottet och såg till att hemmalaget vann med 2–1.

– Vi tränar så klart på skott och att fatta snabba beslut. Det gäller att ta det lugnt, men ibland spänner man sig. I dag hade vi en tunn trupp men orkade bra, visserligen var inte tempot det högsta, säger Tom Enberg.

FC HIK: Kasper Lind, Chuchat Patchanon, Tom Enberg, Hannu Karvinen, Andreas Puno; Ted Rosenström, Marko Lahti, Joni Kinnunen, Patrik Lahti, Aleksi Puno; Alysson Soares

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.