Alexi Puno (t.h.) gjorde Hickens enda mål mot FC Espoo/2. Foto. Jesper Sundström

Tung förlust för Hicken

FC HIK hade bud på en seger och skulle minst ha varit värt ett oavgjort resultat i herrfotbollens division 4. Men en sen straff såg till att FC Espoo/2 vann med 2–1 i Hangö på fredagen.

Jesper Sundström

Publicerad:
2.6.2017 21.33

Uppdaterad:
2.6.2017 21.33

FC HIK-FC Espoo/2 1–2 (1–1)

Hicken mötte nu tabelltvåan FC Espoo i Hangö och hemmalaget tog ledningen i den femte minuten. Alexi Punos fullträff blev ändå kvitterad efter knappa 20 minuter.

Pasi Issakainen nådde högst på ett inlägg och nickade bollen i mål. Lagen gick till pausvila i samma resultat.

– Vi har haft problem med truppen och senaste hade vi endast 11 spelare. I dag hade vi vårt bästa lag tillgängligt och då kan vi utmana vilket lag som helst, säger den spelande tränaren Tom Enberg.

I den andra halvleken höll gästerna mycket boll och kom även till en del chanser. Med 20 minuter kvar var ledningsmålet nära, men en fin dubbelräddning av hemmamålvakten Kasper Lind höll Hicken i matchen.

Och en dryg kvart senare fick Hicken också sin chans. Men det låga inlägget blev för hårt och Roy Åkerlund hann inte fram.

Vid det tillfället gapade målet tomt.

– Det var synd, en vanlig bredsida hade räckt långt, säger Enberg.

I den 89:e minuten var sedan oturen framme. Chuchat Patahchnon kom sent in i en duell och domaren blåste för straff. Den sköt gästernas Eero Haapala i mål och FC Espoo vann till slut med 2–1.

– Jag tycker att vi hade varit värda en seger i dag. Det här harmar nog lite, speciellt med tanke på att segermålet kom så sent, säger Tom Enberg.

Serien fortsätter på fredag med en hemmamatch mot Kyrkslätt IF.

FC HIK: Kasper Lind; Alexander Österlund (73. Roy Åkerlund), Hannu Karvinen, Tom Enberg, Andreas Puno; Alysson Soares, Kristian Fast (61. Joni Kinnunen), Marko Lahti; Henrik Himmelroos (43. Chuchat Patchanon), Alexi Puno, Patrik Lahti (79. Johannes Gylling)

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.