Det blev ny förlust för HIK och Mathias Sandblom. Foto: Thomas Sundström

SIF sänkte HIK efter paus

En stark andra halvlek gav Sjundeå IF en klar seger i Hangö i onsdags. SIF vann i den sista grundserieomgången i herrligan i handboll med 37–23 (16–14).

Publicerad:
14.2.2018 21.18

Uppdaterad:
14.2.2018 21.26

Matchen var nu helt tudelad. I första halvlek hängde hemmalaget HIK bra med, men efter paus fanns det bara ett lag på plan då SIF gick sin egen väg – 16–14 blev snabbt 26–16.

– Vi var tröga i inledningen, men i andra halvlek såg det bättre ut, sade SIF-tränaren Kaj Hagman.

– Den första har halvleken var riktigt bra av oss, men den andra var sedan desto sämre, sade HIK-kollegan Petter Forsström.

Klar skillnad

SIF vann till slut med 37–23 utan att behöva förta sig. Sten Maasalu var dock pigg och Elias Nyman tog för sig när han fick chansen.

– Elias har inte fått så mycket speltid så det var roligt att han lyckades. Vi testade en också en hel del i dag, sade Kaj Hagman.

I HIK kämpade Linus Sandblom bra. Roy Lindqvist fick chansen på linjen och var effektiv.

– De unga spelarna har fått stiga fram och verkligen vuxit med uppgiften. Men samtidigt märker man ju att vi saknar rutin, sade Petter Forsström.

Noll poäng

Faktum är att HIK nu stannade på noll poäng i ligan. Serienykomlingens säsong blev som väntat svår.

– Det är klart att vi gärna vunnit någon match, men vi visste ju om att det skulle bli tufft. Men det är bara att fortsätta arbeta och jag är stolt över hur laget ställt upp och trott på det vi gjort, säger Petter Forsström.

För SIF fortsätter säsongen nu med det nedre slutspelet där fyra lag gör upp om två kvartsfinalplatser. Och slutspelet inleds med en verklig nyckelmatch då HIFK – som är ett poäng före i tabellen – kommer på besök.

– Inte handlar det ju riktigt om att vinna eller försvinna, men inte är det långt ifrån. Åtminstone är det säsongens viktigaste match så här långt, sade Kaj Hagman.

HIK–SIF 23–37 (14–16)
HIK: 9 Linus Sandblom 7, Mathias Sandblom 4, Roy Lindqvist 3, Oliver Nordlund 3, Tomi Puputti 2, Robert Bäckman 1, Axel Holmberg 1, Tommy Gustafsson 1, Jonathan Manner 1.
SIF: Sten Maasalu 8, Elias Nyman 6, Carl Weurlander 5, Vidar Cabell 4, Jan Hagman 3, Ott Varik 3, Gustav Svanbäck 3, Vincent Voutilainen 2, Atte Marjamäki 2, Taavi Tibar 1.

 

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.