Ett varierat sportlovsprogram för barn och unga i alla åldrar utlovas av detta gäng. Fr.v. Mats Nyström, Jennika Friman, Krista Grundström och Ulf Wiberg.

Mycket att göra på vinterlovet

Snö har varit en bristvara under de senaste årens vintrar, även om det ser lovande ut just nu. Men ingen fara, Hangö stad har en plan B och bjuder barn och unga på ett stort utbud aktiviteter oberoende av vädret.

Text,foto: Mia Berg-Lundqvist

Publicerad:
8.2.2018 13.43

Uppdaterad:
9.2.2018 13.49

- Målsättningen har varit att erbjuda ett varierat program för olika åldrar under vinterlovets alla dagar, säger Jennika Friman, kulturdirektör vid Hangö stad.

- Under de år jag arbetat i Hangö har det funnits ett klart behov för aktiviteter under sportlovsveckan, speciellt nu med de här milda vintrarna, inflikar ungdomsledare Ulf Wiberg.

Flera av programpunkterna är favoriter i repris, såsom utflykten till vattenparken Serena i Esbo. Två bussar är reserverade för ändamålet och avfärd är torsdagen den 22.2.

Tidigare samma vecka, måndagen den 19.2 görs en annan utflykt. Siktet är då ställt på HopLop i Lojo. Intresserade uppmanas besöka idrotts- och ungdomsväsendets hemsidor och där anmäla sig via nätet.

- I år har man för första gången kunnat anmäla sig elektroniskt över nätet och det har hittills fungerat riktigt bra, konstaterar Krista Grundström, specialidrottsplanerar vid Hangö stad.

Mysterier att lösa

Det finns också några nyheter med bland programpunkterna.

Söndagen den 18.2 kan vuxna som kommer i sällskap med barn simma till halva priset i Regatta Spa. Om man tajmar simmandet till kl 12-14 har barnen dessutom chans att testa sina simkunskaper under ett instruerat pass. På plats finns då nämligen personal från idrottsväsendet som kan ge respons och goda råd.

En annan nyhet, som säkert kommer att locka många deltagare, är stadsorienteringen Amazing Race fredagen den 23.2. Starten går från Hyllis och deltagarna ska hitta totalt åtta kontrollpunkter. Programmet har långt utformats av ungdomarna på ungdomsverstaden Via.

- Ungdomarna har tillsammans med Anita Lehtinen byggt upp en berättelse kring Hangölejonen Konrad och Aurora. Man kan säga att det är ett mysterium som ska lösas och jag lovar att det kommer att bli riktigt bra, säger Mats Nyström från ungdomssidan.

Ett redan gammalt och beprövat program är familjejippot tisdagen den 20.2. Nytt för i år är att evenemanget är inrymt i Idrottshuset, inte i Kuplis som under tidigare år. Hoppslott, redskapsbana, ansiktsmålning och mycket annat utlovas.

- Trollkarlen Puijon Paroni kommer bland annat att ge två föreställningar, berättar Friman.

Gratis film och teater

Från kulturbyråns sida bjuder man på barnteater i stadshusets foajé onsdagen den 21.2. Det är Åbo svenska Teater som gästar och uppför pjäsen Tuva och Ture i hemligheternas hus.

- Det är en barnpjäs som avsedd för de mindre barnen, från cirka fyra år uppåt, säger Friman och tillägger att det är fritt inträde till föreställningen.

Samma onsdag förevisas också filmen Wonder på Kino Olympia. Filmen handlar om en pojke med en ansiktsdeformation som ska börja femte klass och för första gången i en vanlig grundskola. Det är en berättelse om att hitta sin styrka och om att vara snäll. Också hit är det fritt inträde.

Hangö museum ordnar med en pysseldag torsdagen den 22.2 för barn i åldrarna 6-12 år. Deltagarna kommer tillsammans att göra ett konstverk som blir framtidens Hangö.

Konstverket kommer att ingå i utställningen Mitt Hangö som just nu pågår i Hangö museum.

Detta är några axplock ur det digra program som erbjuds i Hangö under sportlovsveckan. På Hangö stads hemsidor hittar ni samtliga evenemang och mera detaljerad information om de enskilda programpunkterna.

 

 

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.