Husbranden på Kapellhamnsvägen är släckt

I morse (5.2) bröt en husbrand ut i korsningen av Kapellhamnsvägen och Juviksgatan ut. Branden släcktes under förmiddagen, men brandorsaken var då ännu okänd.

Publicerad:
5.2.2018 13.09

Uppdaterad:
5.2.2018 13.09

Ungefär kvart över åtta på måndag morgon 5.2  gick larmet om en medelstor husbrand på Kapellhamnsvägen.

Kort där på var räddningsenheter på plats.

Ingen människa eller djur fanns i huset då branden utbröt.

Räddningsbefäl Ari Kujala berättar att branden startat i ett rum i husets källare, förmodligen ett pannrum.

– Brandorsaken är tillsvidare okänd och utreds vidare av polisen. Men en gissning är att det kan handla om ett tekniskt fel av något slag, säger Kujala.

Huset är ett stort trähus som också inrymmer en före detta affärslokal, men det fungerar endast som bostadshus åt en familj för tillfället.

Räddningsväsendet fick genast tag på ägaren.

– Enligt ägaren var allt lugnt då man lämnade huset vid 7-tiden i morse, säger Kujala.

Räddningsenheterna har öppnat delar av golvet och nu pågår efterbevakning på plats.

I släckningsarbetena deltog 6-7 enheter. 

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.