HIK och Linus Sandblom fick inkassera en stor förlust i Sjundeå. Foto: Thomas Sundström

HIK fick ge sig i Sjundeå

Det blev en klar bortaförlust för HC HIK i handbollsligan på lördagen. Hemmalaget Sjundeå IF vann med 36–16.

Publicerad:
25.11.2017 19.24

Uppdaterad:
25.11.2017 19.34

För HIK blev kvällen riktigt tung och något oväntat föll man i lång på utvisningarna. Hicken – som inte brukar dra på sig speciellt många utvisningsminuter - inledde matchen med att få tre utvisningar på nio minuter. Och även om HIK ännu då höll sig inne i matchen tärde det förstås på krafterna och SIF kunde efter det sakta men säkert gå loss.

I början av andra halvlek kom sedan nästa utvisningssvärm för HIK då domarparet Miro Korja och Christopher Metsämäki inom loppet av tre minuter visade ut fyra HIK-spelare. Totalt drog HIK i matchen på sig tio två minuters utvisningar, vilket kan jämföras med en för SIF.

– Jag vet inte vad jag skall säga. Jag påstår inte att Sjundeå inte skulle ha vunnit matchen oberoende, men på något sätt fick vi aldrig ens chansen i dag. Sedan blir vi förstås frustrerade när ingenting går vår väg, sade HIK-tränaren Petter Forsström.

– Det är klart att det nu blev för tungt för oss när vi fick spela så mycket med decimerat manskap. Vissa utvisningar var säkert helt rätt dömda, men i dag kändes det nog som om vi drabbas orättvist hårt, sade Forsström.

Effektiva yttrar

SIF vann matchen med 36-16. SIF gick nu loss till 10-2 på tjugo minuter och matchen var i praktiken över. Hicken kom egentligen aldrig in i matchen på allvar.

– Det positiva var att vi nu kunde ge mycket speltid åt många spelare som annars inte får det, och så var det förstås bra att vi inte drog på oss några skador. Och så går ett stort tack till hemmapubliken, sade SF:s assisterande tränare Toni Seijo.

I HIK gjorde vad man kunde, men det räckte inte till. Linus Sandblom och Oliver Nordlund fick nu dra tunga lass, speciellt som man ännu fick fortsättningsvis klara sig utan Mathias Sandblom och Janne Korpimäki.

HIK-dagen blev inte heller bättre av att Pargas IF samtidigt mycket överraskande besegrade HIFK på bortaplan med 24–23. Därmed tappade tabelljumbon HIK ytterligare terräng till lagen framför.


SIF-HC HIK 36–16 (15-8)
SIF: Elias Nyman 6, Atte Marjamäki 5, Rasmus Blässar 5, Gustav Svanbäck 4, Jan Hagman 1+3, Ott Varik 3, Sten Maasalu 3, Carl Weurlander 2, Edvin Voutilainen 1, Alex Vaahtoranta 1, Taavi Tibar 1, Vidar Cabell 1.
HC HIK: Oliver Nordlund 2+2, Linus Sandblom 3, John Winberg 2, Romeo Nyberg 2, Fredrik Karlsson 2, Oskar Rejström 1, Jonathan Manner 1, Roy Lindqvist 1.

 

 

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.