Kvinna i Hangö knivhöggs av sin partner

En man i Hangö misstänks för dråpförsök efter en knivhuggning i lördags.

Publicerad:
18.9.2017 14.52

Uppdaterad:
18.9.2017 14.52

Klockan var litet över fyra på lördagseftermiddagen då Nödcentralen fick anmälan om en knivhuggning i Hangö.

En man född på 1970-talet högg sin kvinna i ryggen med en kniv. Kvinnan är några år äldre, född i slutet av 1960-talet. Knivhuggningen skedde i en privatbostad i centrala Hangö.

Ett knivhugg

Enligt undersökningsledaren, kriminalkommissarie Mats Sjöholm, misstänks mannen för dråpförsök.

– Dådet verkar inte ha varit planerat men knivhugget i ryggen tog på en sådan plats att mannen bör ha förstått att det kan vara dödligt, därav brottsrubriceringen försök till dråp.

Kvinnan transporterades till Mejlans sjukhus i Helsingfors för vård. Kvinnan vårdas ännu på Mejlans med allvarliga skador, men hennes tillstånd är stabilt.

Den för brottet misstänkte mannen greps och är för tillfället anhållen. En eventuell häktningsframställan skall lämnas till tingsrätten senast klockan 12.00 i morgon tisdag.
Polisen misstänker att alkoholen hade andel i dådet, båda parter var alkoholpåverkade.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.