Linda Sandblom tog sig inte vidare från kvalet

Det blev ingen VM-final i höjdhopp för HIK-friidrotts Linda Sandblom. Hennes tävling tog slut efter tre rivningar på 185 centimeter.

Publicerad:
11.8.2017 15.01

Uppdaterad:
11.8.2017 15.01

På torsdagskvällen var Linda Sandblom på plats i London för att delta i sitt första VM.

Inför tävlingen hade hon ett säsongsbästa på 184 centimeter och inte heller den här gången fick Sandblom det att stämma.

– Det kändes som det har gjort under hela säsongen, jag fick helt enkelt inte till det. Men så klart är jag besviken över resultatet, speciellt med tanke på att kroppen kändes bra, säger Sandblom.

Ingångshöjden 180 centimeter klarade hon med minsta möjliga marginal på sitt tredje försök. Men på 185 centimeter var det sedan slut på det roliga.

– Även om jag började med två rivningar blev jag inte nervös, men inte kändes det förstås bra. Samtidigt var det ju ändå skönt att få ett resultat över huvud taget. Tre rivningar direkt hade varit tungt.

Sandblom rev tre gånger och hennes VM-deltagande var över. Hon placerade sig på nästsista plats i kvalet, australienska Nicola McDermott blev sist.

Hon rev ut sig redan på den första höjden.

– Som det ser ut nu är Finnkampen min följande tävling. Jag vet inte om jag hoppar innan det, säger Linda Sandblom

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.