Pinja Varsanpää på Hillside Tintalle.

Över 1000 starter i år igen

Årets Sea Horse Week har fått över 1030 förhandsanmälningar, med flest starter på torsdag och fredag. Evenemanget är gratis för publiken som vanligt.

Text: Minna Ruolanto. Bild: Susa Laine.

Publicerad:
28.7.2017 10.54

Uppdaterad:
28.7.2017 10.55

Flera Hangöekipage deltar i årets tävlingar onsdag till fredag.

Pinja Varsanpää tävlar med Hillside Tintalle och Stonecastle’s Wild Prince; Henna Hauskamaa på Elton, Ida Repo på Zidamanta Velvet, Maria Sandberg på Eros, Nicole Suominen på Chakuna Matata, Ulrika Hämäläinen på Gulliver III, Sara Pulkkinen på Rianja, Emilia Hellman på Hillside Tintalle och Carolina Grahn på Tyrolean.

Ny ungdomspokal
Speciellt för i år, är att klassen "Kenraalin malja" (Generalens bägare) rids i Hangö i stället för i Åbo. Klassen riktar sig till unga ryttare under 25 år, och vandringspokalen har donerats av framlidne generalen Adolf Ernrooth. Generalen red själv och representerade Finland i Olympiaden i London 1948. Generalens klass på 135 cm rids på lördag klockan 14.30.

Grand Prix

På söndagens rids de sista deltävlingarna i LähiTapiola Grand Prix klassen innan finalen i Helsingfors 11-13.8. LähiTapiolas Future Challenge klass för unga ryttare leds av Krista Tamminen (LRK AXEL V) med en poäng före Nina Cederberg (Diaty Fortuna). Bägge ekipage har anmält till söndagens tävlingar med start cirka kl 11.
På söndag intensifieras stämningen med den nationella Grand Prix hudklassens öppna deltävlingar klockan 13.30, med en hinderhöjd på 150 cm. Också i den här klassen är det tajt i ledningen. Klassens tvåa, Sanna Backlund, som vunnit flera gånger i Hangö, tävlar i år på annan ort, vilket ger hennes stallkamrat Susanna Granroth chans att avancera. Det lär bli en spännande final, då både Hanna Tardiveau (Wetrichta) och Jukka Rantanen (Carlos Santana) tävlar mot varandra.

Käpphästs-tävlingar

I år får också käpphästarna- som blivit ett nationellt fenomen - vara med och tävla. Man kommer att bygga en bana invid expo-området, där man tävlar fredagen 28.7. klo 12, lördagen 29.7. klo 13 ja söndagen 30.7. klo 12. Anmälningstiden går ut en halv timme före tävlingarnas början. För tävlingarna uppbärs ingen avgift och det är gratis att träna på området. 

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.