Färggrannt. Eero Caselius verk Gangut 1984 för betraktaren till ett åtminstone något fiktivt sovjetiskt Hangö på 80-talet.

Reseminnen på galleriet

Hangö bildkonstnärers utställning Finland 100 - minnen från utlandet visas på stadshusgalleriet fram till söndag.

Christoffer Holm

Publicerad:
14.6.2017 12.14

Uppdaterad:
14.6.2017 12.19

Medelhavsländerna är tydligt framme i Hangö bildkonstnärers sommar- och jubileumsutställning Finlands 100-årsjubileum till ära. Bildkonstnärernas samlade verk finns utställda på stadshusgalleriet fram till söndagen och är absolut värda ett besök.

Bland motiven finns både gatuvyer och natur, en del porträtt och några abstrakta men samtidigt exotiska motiv för att förstärka känslan av en resa till utlandet. Rom, Grekland, Malta och Paris finns representerade liksom Nigeria, Spanien och Helsingfors. Några lokala motiv har också smugit med.
Utställningen är en resa på många sätt, inte bara i motiven utan även i teknikerna, vilka sträcker sig från akryl och olja till tusch och blandtekniker med några konstverk i trä på vägen.
Verkens många starka färger späder ytterligare på känslan av en resa till det exotiska utlandet.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.