Joakim Lindholm var svårstoppad mot Eagles. Det blev en klar hemmaseger på lördagen för Sun City.. Foto: Thomas Sundström

Fin seger för Sun City

Hangölaget Sun City går bra i division 2 i amerikansk fotboll. På lördagen blev det en betryggade hemmaseger över Eagles från Kotka med 22–3 (15–3).

Publicerad:
3.6.2017 19.20

Uppdaterad:
3.6.2017 19.27

Efter en klar förlust och en ännu klarare seger fick Sun City nu sin första verkliga värdemätare för säsongen då Eagles kom på besök. Gästerna från Kotka tog också under den första fjärdedelen ledningen med 3–0, men efter det var det slut på poänggörandet för bortalaget.

Till paus vände Sun City matchen till 15–3 och vann till slut med 22–3 efter en solid insats. Det som varit utmärkande i de två sista matcherna är det starka försvaret – TAFT stannade på noll poäng och Eagles nu alltså på tre.

– Det är klart att det är en trygghet när försvaret fungerar och i dag såg det ut som vi hade hoppats på.

– Däremot behöver anfallet ännu finslipas och det arbetet fortsätter. Egentligen är det nog så att matcherna avgörs utgående från det som man gör i veckorna under träningarna, säger Ville Schoultz, tränare i Sun City.

Hjälp från Lojo

Nu fick dessutom Sun City bra hjälp. Tack vare ett samarbete med Lojoklubben Lions – som till vardags spelar i division 3 – kunde man låna in sex spelare till lördagens match.

– Förstås är det en stor hjälp, framför allt i dag när vi hade en ganska tunn trupp i övrigt, sade Schoultz.

Sun City har nu vunnit två matcher av tre och går mot en spännande säsong. Nästa lördag blir det en intressant match då man möter Ghosthunters på bortaplan. Nokialaget har inlett serien med en seger och en förlust.

– Vi har inte så många referenser från i år ännu, men utgående från fjolårets matcher blir det tufft. Det är ett bra lag vi möter, säger Ville Schoultz.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.