Tom Lastunen var effektiv för Sun City. Foto: Thomas Sundström

Sun City krossade TAFT

Sun City öppnade på lördagen poängkontot i division 2 i amerikansk fotboll och det med besked. Hemma i Hangö krossade man Vandalaget TAFT med hela 50–0 (36–0).

Publicerad:
27.5.2017 17.55

Uppdaterad:
27.5.2017 17.59

Sun City inledde division 2 för en vecka sedan med att hemma förlora mot ett starkt Wolverines med 54–12. Mot TAFT var det sedan en helt annan matchbild – Sun Ciry styrde och ställde och hemmasegern var helt ohotad.

– Vi visste om att TAFT förmodligen kommer hit med en ganska liten trupp och gjorde upp matchplanen efter det. Tanken var att hålla gasen i botten hela tiden och det fungerade bra, sade tränaren Ville Schoultz efteråt.

Hemmalaget fick dessutom en mycket bra start på matchen för efter den första fjärdedelen var ställningen redan 21–0 efter att bland annat Tom Lastunen stigit fram.  Efter det öste Sun City på och ledde i paus med 36–0 och till slut blev det alltså 50–0.

– Vi lyckades vara fokuserade till slut. Risken är att man tappar koncentrationen när man märker att motståndarna har få spelare, men nu höll vi skärpan uppe, sade Schoultz.

Bra försvar

Lastunen gjorde en bra insats och utsågs till matchens mest värdefulla spelare. Därtill var försvaret starkt och talande är att TAFT egentligen aldrig var riktigt nära att öppna poängkontot.

– En spelare som jag är mycket nöjd med är Lauri Olsbo. Han spelade med en utmärkt inställning och visade vad som krävs, sade Schoultz.

För Sun City fortsätter serien nästa lördag med en ny hemmamatch. Då kommer Eagles från Kotka på besök.

– Och det är kanske den första riktiga värdemätaren för oss, om de här två första matcherna varit tämligen klara får vi troligen nu veta var vi på riktigt står, sade Ville Schoultz. 

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.