Suuri työnantaja. Levator Oy:llä on ollut vaikeuksia jo pidemmän aikaa ja nyt konkurssi näyttää ainoalta ratkaisulta.

Levator Oy hakee itsensä konkurssiin – yrityssaneeraushakemus raukeaa

Hankolainen metallirakenteita valmistava Levator Oy ilmoitti perjantaina, että yritys hakee itsensä konkurssiin. Toimitusjohtaja Petri Metsolan mukaan yrityksen yrityssaneeraushakemus raukeaa.

Julkaistu:
9.4.2018 15.41

Päivitetty:
9.4.2018 15.41

Levator Oy jätti alkuvuodesta Varsinais-Suomen käräjäoikeudelle hakemuksen yrityssaneerauksesta. Prosessi on kuitenkin kestänyt ennakoitua pidempään, mikä on johtanut siihen, että taloudellinen tilanne on ehtinyt vaikeutua entisestään sen aikana.

Muun muassa eräs suuri asiakas vetäytyi isosta hankkeesta epävarman taloustilanteen johdosta ja vaihtoehdot olivat lopulta vähissä:
– Ilmoitan raskain mielin, että yritys peruu yrityssaneeraushakemuksensa ja on sen sijaan jättänyt Varsinais-Suomen käräjäoikeudelle konkurssihakemuksen, toimitusjohtaja Petri Metsola kirjoittaa perjantai-iltapäivästä heti kello 17 jälkeen lähetetyssä lehdistötiedotteessa.

Epävarma tulevaisuus

Verohallinto vastusti yrityssaneerausta pitäen konkurssia parempana vaihtoehtona.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on määrännyt Levator Oy:lle pesänhoitajan, jonka Levator hyväksyy.

– Puhtaasti muodollisestihan oikeuden on nyt hyväksyttävä konkurssihakemuksemme ja vahvistettava pesänhoitajan valinta, Metsola sanoo.

– Sen jälkeen tulevaisuus on pesänhoitajan käsissä. Henkilökohtaisesti toivon kuitenkin, että konkurssipesä onnistuttaisiin myymään kokonaisuutena. Muuten se hajoaa ja leviää, Metsola selittää tarkoittaen, että edellytykset siinä tapauksessa huononevat toiminnan jatkamisesta mahdollisesti kiinnostuneiden kannalta.
Hän itse ei ole tässä vaiheessa kiinnostunut jatkamaan uudessa yrityksessä:

– Koko tämä prosessi on ollut niin raskas ja kuluttava, että siihen ei ole voimia. Lisäksi olemme omistajina muiden omistajien kanssa tukeneet toimintaa siinä laajuudessa, kuin se on ollut mahdollista, Metsola toteaa.

Henkilöstö siirtyy konkurssipesään ja pesänhoitajan tehtävänä on ratkaista heidän työsuhteistaan jatkossa.

Metsola korostaa, että osa Levatorin henkilöstöstä on jo ollut lomautettuna viime kesästä alkaen.

Konecranes omistaa Koppnäsuddenilla sijaitsevat kiinteistöt. Metsola ei osaa sanoa, mitä edellytyksiä toiminnan jatkamiselle on:

– Tarvitaan luonnollisesti sopimus Konecranesin kanssa. Mutta itse paikkahan on jäljellä.

Levator valmistaa raskaita metallirakenteita.

Yritys työllistää 50 - 60 henkeä Hangossa.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.