Flunssa-aikoja. Pienet yksiköt ovat haavoittuvia.

Henkilöstöpalapeliä lääkärinvastaanotolla

Sitkeät flunssat sekoittavat Hangon terveyskeskuksen lääkärinvastaanoton arkea. Pienet yksiköt ovat haavoittuvia, kun monet ovat poissa samanaikaisesti.

Julkaistu:
21.3.2018 15.16

Päivitetty:
21.3.2018 15.16

Hangon terveyskeskuksen lääkärinvastaanotolla on tällä viikolla tehty koko joukko järjestelyjä, jotta työt saataisiin sujumaan. Tietojen mukaan muun muassa sairaanhoitajista on ollut pulaa.

– Pitää paikkansa, että meillä on ollut henkilöstövajausta sairauspoissaolojen ja lomien johdosta. Eikä vain siellä, vaan myös muissa yksiköissä, sanoo Hangon perusturvajohtaja Elisabeth Kajander.

Hänestä muun muassa sitkeät ja pitkittyvät flunssat johtavat äkillisiin sairauslomiin:

– Jos pienissä yksiköissä on monta poissa samanaikaisesti, saattaa olla todella vaikeata löytää heti sijaisia, Kajander sanoo.

– Tällaisia notkahduksia tapahtuu aina silloin tällöin. Hangon lääkärinvastaanottoa hallinnoi hoitoyhtiö Attendo. Yrityksen liiketoimintapalveluista vastaava Kirsi Pitkälä kertoo, että tilanteeseen on pyritty puuttumaan:

– Käsitykseni mukaan tilanne on hallinnassa, hän sanoo. Hän ei myönnä, että tilanne olisi jotenkin kaoottinen, mutta sanoo, että Hankoon on vaikea saada sijaisia lyhyellä varoajalla.

– Meillä on omat sijaispoolimme, mutta jostain syystä on haasteellista löytää halukkaita tilapäisiin sijaisuuksiin Hankoon. En tiedä johtuuko se etäisyydestä vai huonoista liikenneyhteyksistä, mutta olemme tietoisia ongelmasta.

Kajanderin mukaan paikalla on kuitenkin lääkäreitä ja muuta hoitohenkilökuntaa. Lisäksi akuuttitapaukset on voitu lähettää Raaseporin sairaalaan Tammisaareen.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.