Avajaiset. Maarjaliis Türk ja Jessica Zienkiewicz odottavat innolla ravintolansa ovien avaamista perjantaina.

Kotiruokaa pienellä twistillä

Bistro Allé avaa huomenna ovensa HanDelin entisissä tiloissa Bulevardi 11. Ravintola haluaa tarjota vaihtoehdon niille, jotka eivät halua pikaruokaa eivätkä fine diningia.

TEXT & FOTO: Mia Berg-Lundqvist

Julkaistu:
1.3.2018 14.53

Päivitetty:
1.3.2018 14.53

Uusilla yrittäjillä, Jessica Zienkiewicz ja Maarjaliis Türk, on ennen ravintolan virallisia avajaisia tuhat palloa ilmassa; verhot on ripustettava, huonekalut sijoitettava paikoilleen ja tavaraa tilattava. Lista on pitkä. Kovasta temposta huolimatta ilma väreilee miltei tarttuvaa innostusta ja odotusta.

– Olemme varautuneet siihen, että edessä on paljon työtä. Jos joku haluaa tavata meidät, heidän on tultava tänne, Zienkiewicz toteaa hymyillen leveästi.

Bistro Allé haluaa olla välimuoto niille, jotka eivät halua hienoja kattauksia tai pikaruokaa. Ravintola haluaa tarjota kotiruokaa, joka kuitenkin eroaa arkiruuasta kotoisten sunnuntailounaiden tapaan. Koska ravintola on auki ympärivuotisesti, palvelut suunnataan etupäässä hankolaisille, mutta matkailijat ovat luonnollisesti tervetullut asiakaslisä kesäisin.

Myös lapsiperheet ovat olleet mielessä ruokalistaa ja tiloja suunniteltaessa. Lapset voivat viihdyttää itseään erillisessä leikkihuoneessa vanhempien nauttiessa ylimääräisestä kahvikupposesta aterian päätteeksi. Todennäköisesti myös veneilijät tulevat arvostamaan leikkihuonetta sateisina päivinä, kun on vaikea keksiä aktiviteetteja.

– Kaikista annoksista on saatavissa myös puolikas annos. Koko perheen on voitava aterioida ravintolassa kohtalaisen edullisesti, Türk kuvailee.

Musiikkia ja kahvibingo

Ensimmäisen kahvikupposen voi nauttia jo niinkin varhain kuin aamukuudelta Bistro Alléssa. Ovet avataan nimittäin kokin saapuessa valmistelemaan päivän lounasta. Lounaan ja ilta-ajan à la carte –annosten lisäksi tarjolla on myös kahviotuotteita.

– Leivomme itse valtaosan kahvilan valikoimasta, Zienkiewicz kertoo.

Keväämmällä sunnuntaisin on tarjolla myös brunssivaihtoehto. Tuolloin buffépöytä on katettuna koko päivän. Tavanomaisen tarjonnan ohella on tarkoitus järjestää myös erilaisia kulttuuritapahtumia. Luvassa on erilaisia teemailtoja, kuten olut- ja viinimaistajaisia, tunnelmallista elävää musiikkia duo- tai sooloesitysten muodossa ja mahdollisesti jokunen karaokeilta.

– Ja tietysti bingoa, jota itse rakastan! Kaikki yksityiskohdat eivät ole vielä täysin selvillä, mutta toivon, että voimme järjestää kahvibingoja, Zienkiewicz toteaa.

Uskovat Hankoon

Zienkiewicz ja Türk eivät ole mitään keltanokkia alalla. He ovat kumpikin työskennelleet aiemmin På Kroken -ravintolassa Hangonkylässä; Zienkiewicz salissa, Türk keittiössä. He ovat toisiaan osaamisessa täydentävä tiimi.

– Olen pitkään tiennyt, että haluan yrittäjäksi ja olen jo vuosia miettinyt, mikä toimisi Hangossa, Türk kertoo.

– Kun on päässyt tiettyyn ikään, haluaa mielellään hallita tekemisiään enemmän. Olen valmis käärimään hihat ja tekemään lujasti töitä ja pidän ajatuksesta, että saan jättää oman puumerkkini tekemisiini, Zienkiewicz lisää.

He ovat saaneet monelta taholta kuulla, että he ovat rohkeita uskaltaessaan panostaa yrittäjyyteen tällaisina aikoina. Zienkiewicz sanoo, että hän on På Kroken –vuosinaan nähnyt monia myönteisiä enteitä, jotka saavat hänet uskomaan vahvasti Hankoon.

– Kulisseissa tapahtuu paljon. Olen useampaan otteeseen tarjoillut asiakkaille, jotka kertovat suunnittelevansa muuttoa Hankoon. Ja mitä suurempaa palvelutarjonta on Hangossa, sitä houkuttelevampia olemme kaupunkina.

Naiset toivovat ja uskovat, että he ovat matkalla oikeaan suuntaan – hiljalleen.

– Ja onhan meillä valtavan aktiivinen kaupunginjohtaja, joka tekee hyvää työtä Hangon markkinoimiseksi, Zienkiewicz kiteyttää.

 

 

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.