En Vivo haluaa houkutella parasta jazzia Hankoon

Uusi hankolaisyhdistys haluaa taata elävän laatumusiikin tarjonnan paikallisella näyttämöllä. Tähtäimessä on tarjota etenkin jazzia ja klassista musiikkia huippukauden ulkopuolella.

Julkaistu:
12.2.2018 08.55

Päivitetty:
12.2.2018 08.55

Yhdistyksen taustavoimat ovat muun muassa Ben ja Sophie Airaksen sekä Christian Beckmanin kaltaiset vapaa-ajanhankolaiset ja musiikin ystävät.

Kaikki ovat jo ennenkin olleet mukana järjestämässä Hankoon konsertteja, joissa on esiintynyt nykyjazzin huippunimiä. Muun muassa maaliskuussa 2017 En Vivo  järjesti Hangon kaupungintalossa Iiro Rantalan soolokonsertin.

Ajatus yhdistyksen perustamisella on nyt, että sen avulla voitaisiin paremmin järjestelmällisesti lisätä korkealuokkaisten artistien tarjontaa:

– Ambitiomme on nostaa esiin Suomen jazz- ja klassisen musiikin fantastisia nykymuusikkoja. Hekin arvostavat suuresti lisämahdollisuuksia esiintyä, Ben selittää.

Konserttilippuja myydään aina ennakkoon, eikä lipunosto siis ole mahdollista ovelta. Ensisijaisesti tässä on kyse kustannusten pitämisestä alhaisina.

– Haluamme tarjota vuorovaikutukseen perustuvia esiintymisiä. Hyville muusikoille on tärkeätä, että he saavat esiintyä areenoilla, joilla heillä on edessään yleisö, joka todella kuuntelee, Ben selittää. Hän kertoo myös, että toiminta-ajatukseen kuuluu, että yleisö voi istua pienten pöytien äärellä 2-8 hengen suuruisissa seurueissa.

Tauolla on tarjoilua ja yleisöllä on mahdollisuus seurustella keskenään. Orkestereiden soittaessa fokus on kuitenkin sataprosenttisesti musiikissa.

– Ennakkomyynnin ansiosta tiedämme, miten monta on tulossa ja voimme maksaa muusikoille kunnon palkkioita.

Iloisena kotiin

Kevään ensimmäinen konsertti järjestetään 10. maaliskuuta kello 18. Illan artisti on Jukka Eskola Soul Trio.

Eskola on yksi Suomen parhaimmista trumpettivirtuooseista ja lisäksi taitava näyttämöllä:

– Tulemme valitsemaan melodista jazzia soittavia artisteja, ei siis mitään avantgardea tai vaikeasti tulkittavaa. Haluamme, että yleisön on helppo eläytyä musiikkiin, Ben selittää.

– Kaikkien on oltava iloisia kotiin lähtiessään.

Kaupungintalo konserttisalina

Järjestelijät sanovat, että konsertteja tullaan järjestämään etenkin kaupungintalon juhlasalissa, koska se soveltuu erinomaisesti tarkoitukseen.

Sali kalustetaan En Vivon omilla pöydillä ja tauolla voi seurustella lämpiössä. Lisäksi tilassa on hieno Steinway-flyygeli, jota muusikot mielellään soittavat.

Ajatus on, että konsertteja järjestetään aluksi vuosittain kaksi.

Kun yhdistykselle on muodostunut käsitys siitä, minkä tyyppiset esitykset houkuttelevat yleisöä, suuremman festivaalin järjestäminen saattaa käydä ajankohtaiseksi.

Yhdistys En Vivo (suomeksi elävä, elossa) toimii vapaaehtoispohjalta, eikä sillä ole mitään hallinnollisia kustannuksia.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.