Tämä tiimi lupaa vaihtelevaa talvilomaohjelmaa lapsille ja nuorille. Vasemmalta lukien Mats Nyström, Jennika Friman, Krista Grundström ja Ulf Wiberg.

Paljon tehtävää talvilomalla

Lumesta on ollut pulaa viime talvina, vaikka juuri nyt näyttääkin lupaavalta. Mutta ei hätää, Hangon kaupungilla on B-suunnitelma ja tarjolla lapsille ja nuorille paljon aktiviteetteja talvilomaviikon ajaksi säistä riippumatta.

Text,foto: Mia Berg-Lundqvist

Julkaistu:
8.2.2018 13.48

Päivitetty:
9.2.2018 13.50

– Tavoitteena on ollut tarjota vaihtelevaa ohjelmaa eri-ikäisille talviloman kaikkina päivinä, sanoo Hangon kaupungin kulttuurijohtaja Jennika Friman.

– Hangossa on niinä vuosina, jotka olen työskennellyt täällä ollut selvä tarve saada aktiviteetteja talvilomaviikoksi etenkin näinä leutoina talvina, lisää nuoriso-ohjaaja Ulf Wiberg.

Monet ohjelmat ovat pysyväissuosikkeja, kuten retket vesipuisto Serenaan Espooseen. Tarkoitukseen on varattu kaksi linja-autoa ja matkaan lähdetään torstaina 22.2. Aiemmin samalla viikolla, maanantaina 19.2., tehdään toinen retki. Matkakohde on tuolloin HopLop Lohjalla. Kiinnostuneita kehotetaan hakeutumaan liikunta- ja kulttuuritoimen kotisivuille ja ilmoittautumaan siellä sähköisesti.

– Tänä vuonna on ensimmäistä kertaa voinut ilmoittautua verkossa ja se on toiminut erittäin hyvin, toteaa Hangon kaupungin erityisliikunnan suunnittelija Krista Grundström.

Arvoituksia ratkaistaviksi

Ohjelmassa on luvassa myös joitakin uutuuksia.

Sunnuntaina 18.2. aikuiset voivat käydä lasten kanssa uimassa puoleen hintaan Regatta Spassa. Jos uinnin ajoittaa klo 12–14 välille, lapsilla on lisäksi mahdollisuus testata uimataitojaan ohjatusti. Paikalla on nimittäin liikuntatoimen henkilökuntaa, jolta saa palautetta ja hyviä neuvoja.

Toinen uutuus, joka varmasti tulee houkuttelemaan monia osallistujia, on kaupunkisuunnistus Amazing Race perjantaina 23.2. Lähtöpaikka on Hyllis ja osallistujien on löydettävä yhteensä kahdeksan tarkastuspistettä. Ohjelma on pitkälti nuorisopajan Vian nuorten suunnittelema.

– Nuoret ovat rakentaneet yhdessä Anita Lehtisen kanssa kertomuksen Hangon leijonista Konrad ja Aurora. Voidaan sanoa, että kyse on arvoituksesta, joka on ratkaistava ja uskallan luvata, että tämä on oikein hyvä juttu, sanoo Mats Nyström nuorisopuolelta.

Vanha ja hyväksi koettu ohjelma on tiistaina 20.2. järjestettävä perhetempaus. Huomioitavaa on, että tapahtuma järjestetään Urheilutalossa eikä Kupliksessa, kuten aiempina vuosina. Ohjelmassa on pomppulinna, telinerata, kasvomaalausta ja muuta mukavaa.

Muun muassa taikuri Puijon Paroni esiintyy kahdesti, Friman kertoo.

Ilmaisia elokuva- ja teatteriesityksiä

Kulttuuritoimisto tarjoaa ruotsinkielisen teatteriesityksen lapsille kaupungintalon aulassa keskiviikkona 21.2. Åbo svenska Teater vierailee Hangossa esittäen näytelmän Tuva och Ture i hemligheternas hus.

– Lastennäytelmä on tarkoitettu pienemmille, noin neljän vuoden ikäisille ja sitä vanhemmille lapsille, Friman sanoo ja lisää, että esitys on ilmainen.
Keskiviikkona esitetään myös elokuva Wonder Kino Olympiassa. Elokuva kertoo pojasta, jonka kasvot ovat epämuodostuneet ja joka nyt aloittaa viidennellä luokalla koulunkäynnin ensimmäistä kertaa tavallisessa peruskoulussa. Elokuva kertoo omien voimien löytämisestä ja kiltteydestä. Myös tämä esitys on maksuton.

Hangon museo järjestää askartelupäivän 6-12 –vuotiaille torstaina 22.2. Osallistujat tekevät yhdessä tulevaisuuden Hankoa esittävän taideteoksen. Taideteos liitetään Hangon museossa esillä olevaan Minun Hankoni –näyttelyyn.

Tässä joitakin poimintoja Hangossa talvilomaviikolla tarjolla olevasta runsaasta ohjelmasta. Kaikki tapahtumat sekä yksityiskohtaisempia tietoja tapahtumapaikoista löytyy Hangon kaupungin kotisivuilta.

 

 

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.