Foto: Daniela Lillhannus

Hangon perinteikäs pesula sai uuden omistajan

Yrittäjä Heidi Forsmanin yritys on ostanut Pesula Iiran Hangosta. Ajatus on kehittää pesulaa joustavaksi ja ympäristöystävälliseksi toimijaksi. Forsman näkee myös synergioita muiden harjoittamiensa toimintojen kanssa.

Julkaistu:
24.1.2018 16.27

Päivitetty:
24.1.2018 16.27

Ab Lavendel Services Oy osti tammikuun puolivälissä Hangon tunnetun Pesula Iiran. Yrityksen omistaja on Heidi Forsman, joka pyörittää myös siivous- ja toimitilapalveluja tarjoavaa yritystä Costacalida ja joka äskettäin osti Itäsataman ja Länsisataman välissä sijaitsevan niin kutsutun Helkama-talon.

Uusia aluevaltauksia

Forsman on innoissaan palveluvalikoiman laajennuksesta:
-Tämä täydentää hyvin muuta toimintaamme.

Forsman kertoo, että hänen yrityksensä jo nyt välittää asiakkailleen pesulapalveluja osana kotisiivous- ja toimitilapalvelujaan. Jatkossa palvelua voidaan tarjota oman yrityksen puitteissa.

-Iiran taso on ollut korkea ja yrityksellä on asiakaspiiri, jonka voimme säilyttää. Koen kuitenkin, että voimme löytää myös uusia asiakkaita, muun muassa pieniä ja keskisuuria majoitusalan yrityksiä, jotka eivät voi odottaa pyykkiään Virosta tai eivät ehdi pestä sitä itse.

Hän ei pelkää kilpailua virolaisyritysten kanssa, vaikka sikäläiset yritykset valtaavat alan markkinoita halvempina vaihtoehtoina.

Siirtyy toiseen paikkaan

Forsman pyörittää yritystä yhteistyössä sisarensa ja Maria Söderlund-Sarpoman kanssa. Monica Wiman vastaa pesulapalveluista. Tavoitteena on soveltaa nykyaikaisia ja ympäristöystävällisiä metodeja. Osa koneista ja tarvikkeista sisältyy kauppaan, mutta yritys on tehnyt myös joitakin uusinvestointeja.

Pesula tulee toimimaan Helkama-talon alakerrassa täysin uudistetuissa 100 neliömetrin suuruisissa tiloissa. Avajaiskahvit tarjotaan Ystävänpäivänä 14.2.
 

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.