Pieni tulipalo Linjakadulla

Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitos sai tänään (ti 23.1) lounasaikaan hälytyksen pienestä tulipalosta asuinrakennuksessa Hangon Linjakatu 19:ssä.

Julkaistu:
23.1.2018 14.09

Päivitetty:
23.1.2018 14.14

– Palon epäillään saaneen alkunsa sähkölaitteesta, kertoo päivystävä palomestari Niko Mättö.

Palon syy selvitetään kuitenkin virallisesti.

Asunto oli syttymishetkellä tyhjillään. Pelastusmiehistön saapuessa paikalle palo oli jo sammunut itsestään.

– Palo tukahtui hapenpuutteeseen.

Henkilövahinkoja ei syntynyt. Asunnon irtaimisto kuitenkin tuhoutui.

Asunto oli täynnä savua, joka levisi muihin huoneistoihin rakennuksessa. Pelastusmiehistö tuuletti asunnot.

Paikalla oli neljä pelastusyksikköä.

 

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.