Hei Hanko. ältä näyttävät uuden Casinon voimahahmot. Vasemmalla Tommi Westerlund ravintolatoimenjohtaja, sisustussuunnittelija sekä ravintoloitsija Timo Ojanaho.

Casinon mieskaksikko kävi Hangossa

Casinon uusi ravintoloitsija Timo Ojanaho aikoo avata kesäravintolan ovet 24.4. Markkinointi on täydessä käynnissä, koska aikataulu on tiukka. Suurin huolenaihe on tällä hetkellä rakennusten huono kunto.

Julkaistu:
8.12.2017 11.46

Päivitetty:
8.12.2017 11.46

Casinon uusi ravintoloitsija Timo Ojanaho lobbaa kulisseissa täysillä voidakseen avata kauden sopivasti ennen vappua. Ravintolan ovet avataan jo 24.4. hankolaisille ja muille uuteen konseptiin tutustumisesta kiinnostuneille.

– Meillä on tuolloin erilaisia tarjouksia ja ohjelmaa, joka antaa asiakkaille esimakua siitä, mitä tuleman pitää, kertoo Ojanaho, joka kävi viime viikolla Hangossa yhdessä ravintolatoimenjohtaja sekä sisustussuunnittelija Tommi Westerlundin kanssa.

Molemmat huokuvat optimismia ja luottamusta konseptin suhteen. Huolenaihe on sitä vastoin rakennusten huono kunto.

– Toivon, että me esimerkiksi palkkaamalla työttömiä tai talkoovoimien avulla voimme siivota ja tehdä pääosan sisätilojen ja itse salin muutostöistä. Rakennuksen ulkokuorihan on suojeltu ja sen suhteen on lisäksi kyse erittäin kalliista korjauksista, Ojanaho toteaa.

Duo on tutustunut myös keittiöön, jonka he periaatteessa rankkaavat käyttökelvottomaksi.

– Keittiö on kyllä uusittava perustaa myöten. Tämänhetkisessä kunnossa se ei vastaa nykyisiä tiukkoja hygieniavaatimuksia, Westerlund sanoo.

– Työpinnoilla ei saa olla halkeamia, kaiken on oltava helposti puhdistettavissa ja työskentelyn ergonomista.

Monia ajatuksia

Ideoista ei ole puutetta. Heinäkuun huippukaudeksi on suunnitteilla elävää musiikkia joka päivälle.

Kyseeseen saattavat tulla myös lounaslautaset ja niin kutsutut munakasaamiaiset, joita on ollut tarjolla Ojanahon muissa ravintoloissa. Ojanaho tulee myös tarjoamaan kanta-asiakaskorttia, jossa on hyvät edut ja joka toimii kaikissa hänen ravintoloissaan. Myös VIP-kortti otetaan käyttöön. Ruokalistan suhteen miehet kokevat, että on testattava, mikä toimii.

– Yleensäkin tulemme kyllä olemaan herkkäkuuloisia ja joustavia, Ojanaho sanoo.
– Se on ainakin varmaa, ettei ruuan pidä olla liian monimutkaista, Westerlund toteaa.

– Tämä ilmenee muun muassa siitä, että ruuista käytetään niiden oikeita suomen- ja ruotsinkielisiä nimiä. Murut ovat muruja, eivätkä Crumbleseja. Miksi ihmeessä jotain pitäisi kutsua emulsioksi, kun voi sanoa kastike, hyytelö, hillo tai vaahto?

Ison salin kalustus tullaan uusimaan. Ajatus on, että tila voidaan tarvittaessa sopeuttaa asiakasmäärän kanssa. Salin pitää henkilömäärästä riippumatta tuntua viihtyisältä.
Siihen Casinon osaan, jossa nyt on sushi-ravintola, halutaan palauttaa baaritiski. Siellä on myös tarjolla yöruokaa silloin, kun isossa salissa on muuta ohjelmaa.

Ojanaho on lisäksi kiinnostunut Casinossa ennen olleista esineistä.
– Haluaisin mielellään luettelon irtaimistosta, jota edelleen ehkä löytyy Hangosta. Jos jollakin on tietoa tällaisista esineistä, olisin iloinen yhteydenotosta, hän vinkkaa.

 

 

 

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.