Mialle ansoimerkki tuli yllätyksenä.

Mia Maukoselle arvostettu Ratsastajainliiton kultainen ansiomerkki

Hankolainen ratsastuksenopettaja ja valmentaja Mia Maukonen yllätettiin iloisesti Helsingin Pasilassa, tänään sunnuntaina 26.11., kun Suomen Ratsastajainliiton pääsihteeri Fred Sundwall julkisti tiedon, että Maukoselle on myönnetty arvostettu kultainen ansiomerkki.

Teksti: Minna Ruolanto. Kuva: Sonja Holma/SRL

Julkaistu:
26.11.2017 14.51

Päivitetty:
27.11.2017 08.53

Ratsastajainliiton pääsihteeri Fred Sundwall katsoo, että ansiomerkki meni oikeaan osoitteeseen:

– Olen erittäin iloinen siitä, että Suomen Ratsastajainliiton vuosikokous myönsi Mia Maukoselle kultaisen ansiomerkin. Hän on tehnyt aivan upeaa työtä koko Suomen ratsastusurheilun eteen. Hän on ollut mukana järjestämässä erittäin suosittua Hangon SeaHorse Weekiä alusta alkaen, vuodesta 1997 asti, nyt pidemmän aikaa kilpailunjohtajana. On ollut hienoa nähdä hänen vapaaehtoistoimija-organisaationsa iloista ja ammattimaista toimintaa SeaHorse Weekin aikana – kilpailu kuuluu maamme ulkokauden ratsastuskilpailujen huippuihin. Mia toimii myös aktiivisesti esteratsastuksessa tuomarina, ratamestarina ja stewardina. Nuorisotyö on Mian sydäntä lähellä ja hänet on valittu vuoden ratsastuksenopettajaksikin vuonna 2009, Sundwall listaa.

Lähtökohtaisesti kultaisen ansiomerkin saajan tulee olla myös aiemmin liiton hopeisella ansiomerkillä palkittu henkilö. Maukoselle hopeinen ansiomerkki myönnettiin vuonna 2007. 

Ratsastuskoululle Mia Maukosen kaltainen työntekijä on kultaakin kalliimpi.

– On ihailtavaa, että Mia edelleen haluaa kehittyä opettajana ja valmentajana ja on valmis kannustamaan eri tasoisia ratsastajia eteenpäin urallaan. Lisäksi Mian aktiivinen osallistuminen valtakunnallisiin tapahtumiin ja hankkeisiin tuo ratsastusseurallemme arvokasta näkyvyyttä toimialalla ja toisaalta jatkuvasti benchmarkaa tekemistämme suhteessa muihin toimijoihin, taustoittaa Hankoniemen ratsastajien puheenjohtaja Miina Lähdeniemi.

Yllättynyt

– Kun suuresti arvostamani Timo Ajanto palkittiin, mietin mielessäni, että tuohon palkintoon minulla on vielä matkaa. Timo on niin rautainen ammattilainen, Maukonen kertoo hetkistä ennen oman nimensä kuulemista.

Todellisuudessa palkintoon oli siis enää parin minuutin matka.

– Tuntuu aivan uskomattomalta. Tämä ammatti on minulle sydämen asia. Vaikka valmentaminen ja erityisesti esteratsastus kilpaurheiluna on se foorumi, jolla valtakunnallisesti vaikutan, sykkii sydämeni erityisesti päätyölleni ratsastuskoulussa, Maukonen sanoo. 

Mia Maukosen lisäksi kultaisen ansiomerkin saivat: Laura Airaksinen (Korpilahti), Timo Ajanto (Espoo), Dorrit Burmeister (Espoo), Kirsi Siivonen (Mynämäki), Christina Sillman (Forssa) ja Minna Suuriniemi (Pori).

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.