Muuttaa. Koska motelli on myynnissä, siinä vuokralaisena toiminut Tiina Wikstedt panostaa nyt sen sijaan leirintäalueeseen.

Motell Silversand on myynnissä

Motell Silversand on myynnissä. Omistajat haluavat myydä, mutta vuokralainen ei ole kiinnostunut ostosta. Yrittäjäpariskunta panostaa sen sijaan leirintäalueen kehittämiseen.

Text: Johanna Lindholm Foto: HT-HL arkiv / Christoffer Holm

Julkaistu:
13.11.2017 15.12

Päivitetty:
13.11.2017 15.12

Motell Silversandin kiinteistö Hangossa on myynnissä.

Omistaja, Jan-Olof Björkqvist kertoo, että toiveissa oli kiinteistön myyminen kolmen vuoden ajan Silversandin motelli- ja leirintäaluetoiminnasta vastanneelle yrittäjälle.

– He eivät valitettavasti kuitenkaan olleet kiinnostuneita ostosta, joten päätimme yrittää myyntiä jollekin toiselle.

Björkqvistin yritys hoitaa myös Ormnäsin leirintäaluetta Raaseporissa.

– Se sitoo meitä melkoisesti varsinkin huippukauden aikana, koska huolehdimme itse paljosta, sanoo Björkqvist, jonka yritys vastasi myös kaikesta leirintäalue- ja motellitoiminnasta Hangossa ennen toiminnan siirtymistä nykyisille yrittäjille.

Panostavat Camping Silversandiin

Tiina Wikstedt Coronia Oy:stä kertoo, että neuvottelut motellin omistajan kanssa lopulta johtivat siihen, että kiinteistö olisi joko pitänyt ostaa tai sopimus päättää. Wikstedtin yritys omistaa leirintäalueen, mutta on ollut motellissa vuokralla.

– Kyllähän me mietimme ja teimme laskelmia ruutupaperille. Lopulta päädyimme kuitenkin siihen, että emme jatka motellitoimintaa.

Wikstedtin mukaan olo on nyt helpottunut:

– Motellitoimintaa ja keittiötä on ollut vaikea saada kannattaviksi. Nyt voin sen sijaan panostaa leirintäalueen kehittämiseen.

Leirintäalue on konseptina yksinkertaisempi, eikä edellytä niin paljoa resursseja.

– Motelli sitoi minua aivan liikaa huippusesongin aikana ja hiljaisen kauden aikana taas toimintaa oli vaikea saada plussalle. Hangon näkökulmasta uskon lisäksi vahvasti leirintäalueeseen. Se vastaa lähes kolmanneksesta kesän majoituksista.

Löytää kyllä ostajan

Björkqvist sanoo, että on tietenkin ikävää, ettei kauppoja syntynyt. Hän uskoo kuitenkin löytävänsä uuden omistajan kiinteistölle.

– Minusta molemmat yhdessä muodostaisivat hyvän kokonaisuuden, mutta nyt kävi niin kuin kävi. Uskon kuitenkin, että kiinteistö kiinnostaa. Kyseessä on iso tontti, jolla on käyttämätöntä rakennusoikeutta.

Motelli on rakennettu 1968 ja siinä on 17 huonetta, ravintola, 2 saunaa ja ulkoallas. Tontti käsittää melkein 18 000 neliömetriä ja sen vuokrasopimus on voimassa 2040 lopulle.

 

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.