Uusi taso.

Hicken ottaa pian ensiaskeleensa SM-liigassa

HC HIK valmistautuu Hangossa miesten käsipallon SM-liigakauden käynnistymiseen. I-divisioonaa viime vuodet hallinnut joukkue ei ole läpikäynyt mitään suuria muutoksia. Pelin on kuitenkin nopeuduttava.

Julkaistu:
17.8.2017 09.08

Päivitetty:
17.8.2017 09.08

Käsipallo on viime vuosina edistynyt suurin harppauksin Hangossa. Keväällä kaivattu tavoite saavutettiin. Joukkue nousi valmentajansa Henrik Lindroosin johdolla SM-liigaan voitettuaan tasonmittausotteluissa liigajumbon paikkaa pitäneen Pargas IF:n 2–1.

Jo kauden lopulla selvisi, ettei Lindroos jatkaisi valmentajana. Lisäksi joukkueelle tärkeä Christer Lundqvist ilmoitti, että hän päättää käsipallouransa. Petter Forsström valittiin uudeksi valmentajaksi ja jätti tehtävänsä I-divisioonassa pelaavan Kyrkslätt IF:n joukkueen luotsaajana.

Hicken on nyt muutamia kuukausia myöhemmin päässyt vahvasti käyntiin ja viikonloppuna pelattiin harjoitusturnaus kotikentällä. Avausottelussa PIF hävisi 23–22. Toisen ja päättävän ottelunsa HIFK voitti 38–16.

– Ottelussa PIF:ää vastaan aloitimme pelin kuin olisi ollut kyse harjoituksesta. Vähitellen alkoi kuitenkin näyttää siltä kuin ottelussa pitääkin ja onnistuimme kääntämään ja voittamaan ottelun, Forsström sanoo.

Tuttuja kasvoja

Vaikka voitto aina onkin himoittu, joukkueet kuitenkin alkukaudesta jahtaavat muutakin kuin voittoja. Se on hyvä mahdollisuus nähdä, mikä toimii ja mitä kannattaa kehittää. Se on myös pelaajille mahdollisuus löytää toisensa ja Forsströmille viikonlopun ottelut antoivat mahdollisuuden nähdä uusi joukkueensa ottelutilanteissa.

– Ja voi varmasti sanoa, että olemme siinä, missä haluankin meidän olevan tähän aikaan vuodesta. Etenkin puolustuspeli oli hämmästyttävän vakaata. Hyökkäyksetkin onnistuivat, kun aloimme mennä pelitilanteisiin toden teolla.

Harjaantunut Christer Lundqvist ei siis jatka joukkueessa. Hän on kuitenkin oikeastaan ainoa, joka jää siitä pois. Hicken on myös onnistunut värväämään uutena pelaajana Lauri Tolosen KyIF:stä.

Muuten näyttää siltä kuin ennenkin ja Mathias Sandblomin, Mika Pellisen, Fredrik Karlssonin ja Janne Korpimäen kaltaiset tärkeät rattaat jatkavat joukkueessa. Lisäksi siihen kuuluu useampia nuoria ja mielenkiintoisia pelaajia. Oliver Nordlund, John Winberg, Oskar Rejström ja Romeo Nyberg saivat vastuuta I-divisioonassa ja kysymys lienee nyt, mitä seuraavaksi tapahtuu.

– Yksi ero viime vuoteen verrattuna on, että haluamme pelata nopeampaa peliä. Kaverit ymmärtävät. mitä liigassa edellytetään ja minkälaista työtä harjoituksissa vaaditaan. Jos harjoittelee kunnolla, kehittyy hyväksi. Se on näin yksinkertaista, sanoo Forsström.

Ei mitään tanssia ruusuilla

Nousu I-divisioonasta liigaan ei ole aivan yksinkertaista. Tarvitsee vain katsoa, miten PIF:lle kävi viime vuonna. 18 ottelua merkitsi 18 tappiota. Ainoa syy, miksi joukkue saa jatkaa SM-liigassa on, ettei HK Pötsi ottanut vastaan paikkaansa siinä.

Petter Forsström vakuuttaa myös, että Hickenin ensimmäisessä vuodessa pitkälti on kyse sopeutumisesta uuteen tasoon.

– Joukkueeseen tulee tänä vuonna kuulumaan pääasiassa hankolaisia. On selvää, että aina jollain tasolla selvitellään myös mahdollisia vahvistuksia, mutta juuri nyt ajamme tällä kokoonpanolla.

Myös yleisö on viime vuosina löytänyt tiensä Hangon Urheilutaloon. Selitys löytynee siitä, että menestyksekkäillä joukkueilla on usein tapana houkutella katsojia. Petter Forsström uskoo kuitenkin, että kiinnostusta löytyy Hickenin otteluille SM-liigassa.

– Siitä on kyllä ollut merkkejä. En ehkä ole paras henkilö sanomaan tästä mitään, mutta tiedän myös, että Hickenin sponsorointikin kiinnostaa.

 

 

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.