Hyvä taso. Purjehtija Tomas Feiring Helsingistä arvostaa HSF Marinen uuden satamakonttorin palveluja ja ulkonäköä. Hän on tyytyväinen myös muihin palveluihin Itäsatamassa ja sen ympärillä. Hanko selviytyy hyvin kilpailussa, myös kaupunkisatamana. FOTO: Christoffer Holm

Hyvä alku Itäsatamassa

Uuden vierasvenesataman hoitajan eli HSF Marinen toiminta on käynnistynyt hyvin ja epävakaista säistä huolimatta saavuttanut kaikki kesän avausjaksolle asetetut tavoitteet.

Julkaistu:
7.7.2017 14.42

Päivitetty:
7.7.2017 14.42

Henkilöstö on ennättänyt tutustua tehtäviinsä, veneilijöiltä saatu palaute on ollut erittäin myönteistä ja jopa tilastot näyttävät lupaavilta. HSF Marine, joka kuluvasta kesäkaudesta alkaen vastaa Hangon kaupungin vierasvenesataman toiminnasta Itäsatamassa, on onnistunut hyvin.

– Koska olemme vasta aloittaneet, meillä ei tietenkään ole mitään tilastoja viime vuodelta, joihin verrata. Erittäin monet vieraat ovat kuitenkin halunneet jäädä lisäpäiväksi, sanoo satamakapteeni Oscar Cavonius.

Cavonius ei ole kuullut mistään suuremmista ongelmista ja hänen venevierailta saamansa palaute on ollut varsin myönteistä.

– Etenkin saunoihin vierailijat ovat olleet erittäin tyytyväisiä. Monet ovat iloinneet siitä, että satamaan on uskallettu panostaa.

Kiitosta uusista palveluista

Myös kävijämäärä on pysynyt korkeana epävakaista säistä huolimatta.

– Totta kai sää on vaikuttanut, eikä kausi ole vieläkään alkanut kaikilta osin. Siitä huolimatta olemme saavuttaneet kesäkuulle asettamamme tavoitteet, Cavonius iloitsee.

HSF Marine on myös ottanut käyttöön uuden RIB-veneensä, jolla vierasveneilijät ohjataan laitureille. Vene on suosittu lisäpalvelu.

– Pyrimme myös siihen, että laiturilla aina on joku, joka voi ottaa veneet vastaan, Cavonius lisää.

Huippukausi alkaa kuitenkin vasta nyt heinäkuussa ja tulevana viikonloppuna on edessä varsinainen tulikaste Hangon regatan johdosta.

– Henkilöstön on huolehdittava kaikesta mahdollisesta. Purjehdusseura Hangö Segelföreningin toimitsijat huolehtivat tietenkin omista tehtävistään ja me omistamme, mutta ohjailtavaa on paljon ja kilpalaiturit on suljettava. Meillä on tavanomaista enemmän väkeä töissä koko regatan ajan, Cavonius vahvistaa.

Regatan jälkeen on luvassa useita hektisiä kesäviikkoja. Cavonius on varma, että HSF Marine vie ensimmäisen kautensa vierasvenesataman hoitajana päätökseen menestyksellisesti.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.