Uusi palvelu. Jari Kuutti tarjoaa korjaamonsa pihalla Tulliniementiellä asiakkaille ympärivuorokautisen mahdollisuuden tarkistaa ilmaiseksi rengaspaineet. Foto: Christoffer Holm

Korjaamot vastaavat kysyntään

Palvelut Teboilin suljettua miehitetyn huoltoasemansa palveluihin on syntynyt tyhjiö. Autokorjaamot ovat huomanneet sen ja vastaavat uuteen kysyntään.

Julkaistu:
3.7.2017 11.18

Päivitetty:
3.7.2017 11.18

Hangon viimeinen miehitetty huoltoasema laittoi juuri ennen joulua lapun luukulle ja palveluihin syntyi nopeasti tyhjiö. Teboilin asema ylikulkusillan kupeessa oli ennen tarjonnut sekä autoille että autonomistajille palveluja vuorokauden useimpina tunteina ja viikonloppuisin.

– Miehitetty asema, joka oli avoinna hieman pidempään ja myös viikonloppuisin oli kyllä hyvä asia. Monet asiakkaistani ovat kaivanneet sitä, Glenn Sundberg kertoo.

Sundberg, jolla on korjaamo Auto-Sundberg Hanko Pohjoisessa on huomannut, mitä autoilijat kaipaavat Teboilin suljettua.

– Monet ovat tulleet tänne tarkastamaan rengaspaineet.

Rengaspaineet tarkistetaan nyt korjaamoilla
Tarve on lisääntynyt merkittävästi viimeisen puolen vuoden aikana. Sundberg panosti uuteen palveluun kuitenkin jo Teboilin ollessa edellisen kerran suljettuna parisen vuotta sitten uutta kauppiasta odoteltaessa.

– Asennutin silloin kompressorin rengaspaineiden mittaamista varten, mutta se on valitettavasti käytettävissä vain verstaan aukioloaikoina, Sundberg sanoo.

Sundbergin mielestä autoilijoilla pitää olla palvelu käytössään. Hän ilahtuu siksi kuullessaan, että kollegalla, Autohuolto Kuutilla. on Tulliniemellä palvelu käytettävissä ympärivuorokautisesti. Mittaus on myös ilmaista molemmilla korjaamoilla.

– Tänne tuli useita asiakkaita kysymään onko jossakin mittauspaikka, korjaamotoimintaa harjoittava Jari Kuutti kertoo.

Asiakkaiden kysymykset saivat Kuutin reagoimaan.

– Koska minulla oli kompressori ja letkut valmiina, ajattelin että miksi ei.

Nyt Kuutilla on verstaan pihalla paikka, jossa rengaspaineet voi tarkistaa kaikkina vuorokaudenaikoina ja ilmaiseksi.

– Minusta tällainen palvelu on tärkeä Hangossa. Eikä kyse ollut minulle mistään suuremmasta investoinnista.

Seuraavaksi ikkunanpesua
Kuutti on jo saanut monta myönteistä kommenttia.

– Kovin monet eivät vain taida vielä tietää asiasta.

Teboilin sulkemisen myötä moni muukin aiemmin itsestäänselvyytenä pidetty palvelumuoto hävisi. Kuutilla on siksi seuraavana askeleena mielessä verstaan pihalle sijoitettava kaappi, josta löytyy harjoja ja vettä ikkunoiden pesua varten.

– Se on suunnitteilla. Ihmiset voivat sitten halutessaan kiittää palvelusta laittamalla lantin purkkiin.

Sundberg ja Kuutti ovat huomanneet myös muita tarpeita Teboilin lopetettua. Etupäässä kyse on yksinkertaisista korjauksista, kuten lampun tai pyyhinten vaihdosta. Nyt nämä työt ovat siirtyneet korjaamoille.

– Lisäksi yhä useampien autojen lamppujen vaihtaminen itse on nykyisin vaikeata, Kuutti sanoo.

Muutos merkitsee luonnollisesti korjaamoille lisää asiakkaita. Asiakkaatt toivovat kuitenkin usein saavansa ilmaiseksi ne palvelut, joita huoltoasemilla ei enää ole.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Hbl.fi tillåter anonyma kommentarer men skriv sakliga inlägg och respektera andras åsikter. Kritik av andras åsikter är givetvis tillåtet.

På Hbl.fi publiceras kommentarer på svenska och de andra skandinaviska språken. Redaktionen har rätt att redigera eller avlägsna inlägg som är osakliga, är kränkande eller bryter mot lagen.

Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi.

Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av ett trettiotal svenskspråkiga nyhetssajter, bland dem Vasabladet.fi, Svd.se, Dn.se och Svt.se. Har du ett klagomål gällande modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra gärna in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.